Výběr článků

Provizorní výpis článků blogu. Už máme stránkování a značky, ale nejde jednoduše nastavit formát, filtr, řazení nebo počet článků na stránku přehledu. Pořád nejsou komentáře. To se možná nikdy nezmění... nebo až se někdo ozve se zpětnou vazbou.

Termíny a lhůty

Jak zrychlit projekty

18.01.2024 Petr Opletal Projektové řízení Termín Lhůta Práce Soustředění Dohled Hodnocení

Při řízení projektu zapomeňte na fixní termíny. Vyžadujte práci. Co nejdříve, co nejintenzívněji. Hned, jak je to možné. Čas jsou peníze.

Termíny a lhůty
Dovednosti a metodiky
Dovednosti a metodiky

Dovednosti a metodiky

07.01.2024 Petr Opletal Management Procesy Povinnosti Zodpovědnot Role Činnost

Zákeřné chyby, které často děláme a neumíme si je přiznat. Proč se nám tak strašně moc nechce popsat pracovní postup tak, aby to podle toho popisu mohlo dělat i šestileté dítě? Proč naše snahy o rozvoj dovedností mají tak mizerné či žádné výsledky?

Jak sjednat specifikaci plnění

Jak sjednat specifikaci plnění

04.01.2024 Petr Opletal Management Specifikace Jednání Dodavatel

Jak moc dobrá akceptační kritéria potřebujete, když si pořizujete něco složitého? Jaký je rozumný postup? Co všechno je potřeba zajistit? Jak je potřeba změnit naše chování? Jaké dovednosti či mechanismy budou potřeba?

Jak sjednat specifikaci plnění
Projekty a jejich řízení
Projekty a jejich řízení

Projekty a jejich řízení

29.12.2023 Petr Opletal Projektové řízení Projekt Metodika PMO Role

Kdy potřebujete projekty a kdy procesy. Jak vypadá proces projektového řízení. Proč mít pořádek v pojmech. Nehrozí projektovému řízení stejná ostuda jako procesům? Potřebujeme sofistikované metody řízení mimořádných aktivit?

Digitální podnik OP TAK 2024

Digitální podnik OP TAK 2024

28.12.2023 Petr Opletal IT Dotace Digitalizace Virtuální Digitální Transformace

V roce 2024 je plánováno zahájení příjmu žádostí o podporu na 2. čtvrtletí, ukončení ve třetím. Nejvyšší čas začít se připravovat. Digitální transformace malých a středních firem: "Investice nebo pořízení nových služeb v oblasti informačních a komunikačních technologií, především tedy software a hardware, související s výrazným posunem v digitalizaci společnosti."

Digitální podnik OP TAK 2024

Setkejme se!

Naše práce nás baví. Pomůžeme, aby vaše bavila vás.

Chci vědět víc

Hledáme partnery, se kterými budeme růst.